9.6.08

Φαΐ να δουν τα μάτια μας!

και η κοιλιά μας μάλιστα!
συνταγή για βιαστικούς και για τύπους "όχι πολλά πολλά.."

Ομελέτα με μυζήθρα

Υλικά

1. δύο αυγουλάκια φρέσκα (ημέρας αν γίνεται, από καλοαναθρεμμένες κότες!είμαι απαιτητική αλλά το στομάχι σας θα σας ευγνωμονεί!)

2. λίγο γάλα κατά προτίμηση εβαπορέ

3. 1 φέτα σαλάμι της αρεσκείας σας (αρκετά χοντρούτσικη για να κοπεί σε λαχταριστούς σαλαμοκύβους,το παριζάκι λέει)

4. μυζήθρα (ανάλατη γλυκιά)

5. λίγο βασιλικό φρέσκο (κατά προτίμηση μωβ, ναι έχω τέτοιο στο μπαξέ...αν δε με πιστεύετε..έχει πιο soft γεύση από τον πράσινο κι ελάχιστα πιο γλυκός)

6. αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεσις

Χτυπάμε καλά τα αυγά προσθέτοντας το γάλα, τον βασιλικό και το αλατοπίπερο. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κυβοσαλαμάκι μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να φέρνει 2 τόνους πιο σκούρο από το κανονικό του. ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και περιμένουμε λίγο να κάνει κρούστα από κάτω. το "ανοίγουμε" στις άκρες με ένα πηρούνι και το κουνάμε να αποκολληθεί από τον πάτο. όταν αποκολληθεί, γυρνάμε την ομελέτα μας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας (δεν είμαστε ακόμη για τέχνη του ταβανιού!) και ρίχνουμε τη μυζήθρα σε κύβους ή τριμμένη (έχω τρέλα με τους κύβους!). όταν ροδίσει η κάτω μεριά της ομελέτας (βλέπουμε που κ που αν έγινε ροδαλή με το πηρούνι) ξαναγυρνάμε(η μεριά με τη μυζήθρα είναι από κάτω). περιμένουμε να ροδίσει και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. σερβίρουμε με κέτσαπ ή ντίπ για tortillas και πατατάκια ή sticks πατάτας.
Καλοφάγωτο!

αν επιθυμούμε μια πιο αλμυρή γεύση χρησιμοποιούμε τυρί φέτα, κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι και αντί για κέτσαπ, μουστάρδα ανακατεμένη με ξύδι balsamico.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: