27.5.08

Λευκάδα island

Ωραίο νησάκι η Λευκάς. κ αποκαλείτα κ στεριανό νησί γιατί πας πολύ εύκολα μέσω γέφυρας που το συνδέει με τη Στερεά Ελλάδα στα δυτικά. πολύ ωραίες παραλίες από τα δυτικά του νησιού και πολύ γραφική θέα από τα βουνά του. ευτυχώς είχαμε αμαξίδιον κ το γυρίσαμε σχεδόν όλο! κ λέω σχεδόν όλο γιατί θέλαμε να δούμε κάτι καταράκτες στο κέντρο του νησιού, λίγο πιο πέρα από το Νυδρί αλλά στη διαδρομή 400μέτρων μέσα από τα δέντρα και τις πέτρες, τα χρειάστηκα! είχε έναν ουρανοξύστη με ιστούς αραχνών και τις αράχνες να κόβουν βόλτα κάτω στο δρομάκι.. κ δεν ήταν από τις δικές μας, τις μικρές κ οικιακές κ γουτσουγουτσου αραχνούλες, αλλά κάτι θεόρατα τέρατα, τύφλα να χει η arachnophobia..μπορεί να είμαι υπερβολική αλλά έτσι ένιωσα κ στα μισά του δρόμου γυρίσαμε πίσω με την συνάδελφο που κατέχει μακρά και ιώβεια υπομονή, όπως αποδείχθηκε..
οι Λευκαδίτες είναι χάλια όσον αφορά τους γκόμενους. εκτός από 3 καλούς που δουλεύαν ΄σε ένα μπαράκι που πήγαμε. άξια τα παλικάρια, άξια! από γυναίκες δε κατάλαβα κ πολλά γιατί το νησί ήταν γεμάτο γκόμενες πάσης Ελλάδος λόγω συνεδρίου. να μη σχολιάσω το συνέδριο...3 λέξεις το χαρακτηρίζουν πλήρως: ανοργανωσία, ανευθυνότητα και αχταρμάς. σας κάλυψα πιστεύω. τουλάχιστον πήρα μεταπτυχιακές μονάδες...
και που λέτε έφαγα ένα ψάρι μα ένα ψάρι..πήρα μια μερίδα κουτσομούρες τηγανιτές (λόγω δίαιτας χα χα) κ μου φέραν μια πιατέλα από εδώ μέχρι τη Σαλονίκη γεμάτη κουτσομούρες..κ μονο 15 ευρώπουλα παρακαλώ. σε τέτοια περίοδο πείτε μου, όλα καλές τιμές έχουν..
το ξενοδοχείο που έγινε το συνέδριο καταπληκτικό αλλά είχε πολλά επίπεδα κ κουράστηκα αρκετά να το κατέβω κ να το ανέβω..

το πόστερ που παρουσιάσαμε φυσικά κ ήταν γαμάτο κ έκλεψε εντυπώσεις. αυτό έλειπε...
όλα πολύ όμορφα στο Λευκάς island. να πάτε. το συνιστω ανεπιφυλακτα! κ επίσης δε φυσάει πολύ όπως στα νησιά του Αιγαίου. κ αν είστε οδικώς, να πάτε στα βουνά, αξίζει πολύ η θέα.
στο Σκορπιό και στα γύρω νησάκια δε μπορέσαμε να πάμε γιατί γυρνούσαμε τις 2 μέρες τα βουνά και τη 1 μέρα τις παραλίες.την επόμενη φορά ίσως!
ξέχασα να πω για την φιλοξενία των κατοίκων. απίστευτα πράγματα. η σπιτονοικοκυρά μας κέρασε κ 2 αυγουλάκια ημέρας κ λαδόπιτα (το παραδοσιακό γλυκό της Λευκάδας) κ ήταν πάρα πολύ ευγενική κ καλοσυνάτη κυρία. κ όχι μόνο αυτή αλλά κ σε όποιο κάτοικο του νησιού έτυχε να μιλήσουμε, μας άφησαν τη καλύτερη εντύπωση..

Δεν υπάρχουν σχόλια: